Martingale – systemet där du måste våga för att vinna

Det pratas ofta om huruvida det går att använda strategier för att vinna på casinospel eller inte, och uppfattningarna om detta går isär. Vissa anser att det går att öka sannolikheten för vinst, medan andra menar att det absolut inte går eftersom spelen styrs av slumpen.

Vad tror du? Tror du att det kan vara fördelaktigt att använda sig av en spelstrategi när du spelar exempelvis roulette? I så fall ska vi här ta en titt på den kanske allra vanligaste strategin, nämligen Martingale.

spela roulette med Martingale strategi

Öka tills du vinner

Den kanske främsta fördelen med Martingale är att det är en lätt strategi att förstå sig på. Du behöver inte sitta i timmar och läsa på för att förstå hur det här går till. Kort och gott kan man säga att du ökar insatsen vid förlust, ända tills du vinner, och därefter går du tillbaka till ursprungsinsatsen igen.

Många använder Martingale som ett dubbleringsalternativ. Det vill säga, om du har oturen att förlora så satsar du dubbelt så mycket i nästa omgång. Skulle du förlora igen så dubblar du på nytt. Resultatet blir att när du väl vinner så vinner du mer, eftersom du satsat mer, och tanken är att du ska kunna kompensera för förlusterna.

Det är dock viktigt att komma ihåg, att även om det är frestande att titta på sannolikheten för vinst efter många förluster, så är det som sagt slumpen som avgör i exempelvis roulette, och även om du redan har förlorat nio omgångar på rad, så kan du faktiskt förlora en tionde utan att det är konstigt.

På samma sätt kan du vinna flera gånger i rad utan att det heller är något märkligt.

Viktigt att ha en uträknad budget

Martingale är som sagt en beprövad strategi som många använder sig av, och om du vill testa den du också, så är det som sagt väldigt enkelt. Något som du dock bör tänka på, är att hålla dig till din budget till varje pris, och inte känna dig frestad att spela över dina tillgångar.

Så länge du håller dig inom dina budgetramar så riskerar du inte att förlora mer än du har råd med, och du kan samtidigt dra fördel av större vinster om turen är på din sida. Du kan helt enkelt kosta på dig att testa dig fram, och se om Martingale är en strategi som passar dig.